Mijn eerste foto's maakte ik rond mijn tiende met de Agfaclick van mijn vader.
Vanaf die tijd heeft de fotografie mij in zijn greep.
Fotograferen werd mijn manier van in de wereld aanwezig zijn door te observeren en te tonen wat ik zie.

Rond mijn twintigste maakte ik mijn eerste reizen naar het buitenland, aanvankelijk nog in Europa, maar later ook naar India, Sri Lanka en Nepal.
De sterke indrukken gaven de aanzet om met de camera mijn ervaringen en indrukken te verwerken en te delen met anderen. 

Ik volgde een opleiding aan de Fotovakschool. Mijn eerste opdrachtgevers vond ik vervolgens in de regio Utrecht bij lokale organisaties en de gemeentelijke en provinciale overheid. 
In 1986 werd ik lid van fotobureau Hollandse Hoogte. Via dit bureau haalden mijn foto's steeds vaker landelijke kranten, tijdschriften, boeken enzovoort.
In de jaren '90 was ik onder meer fotograaf bij het tijdschrift Contrast, uitgave van het multiculturele instituut Forum
Van 1997- 2012  was ik vast fotograaf en beeldredacteur van het tijdschrift Vakwerk, uitgegeven door het maatschappelijk kennisinstituut Movisie. Vakwerk was een tijdschrift over de vrijwillige sector.
2005 - 2012  huisfotograaf van sociaal adviesbureu Alleato te Utrecht
Sinds 2013 werk ik onder meer voor de Universiteit Utrecht als reportage- en architectuurfotograaf

Naast opdrachtwerk maak ik ook vrij werk in binnen- en buitenland. 

Daarbij richt ik mij tegenwoordig op documentaire onderwerpen. In 2013 startte ik Man-made Coast, een groot project om de Nederlandse Noordzeekust in beeld te brengen. Ik wil de relatie die de Nederlanders hebben met hun kust in beeld te brengen. 

Dit project resulteerde in 2018 in het boek Man-made Coast en de gelijknamige expositie. 

In datzelfde jaar begon ik aan een nieuw project over de kusten van de Zwarte Zee. Een project dat op termijn weer een fotoboek moet opleveren .

WERK IN HET BUITENLAND

In de jaren '80 raakte ik geinteresseerd in de ontwikkelingen in Oost Europa. Zowel voor als na de val van de Muur bereisde ik alle Oost Europese landen.

In de jaren '90 fotografeerde ik het proces van de overgang van de communistische wereld naar de vrije markt en alles wat daarbij hoort. Een aantal foto's uit die tijd maakten in 2014 deel uit van de expositie The Other Side in Galerie Noorderlicht, Groningen. Deze expositie is later ook in Polen en Albanië getoond.

Vanaf het begin van dit millennium verlegde ik mijn interesse naar de Arabische Wereld en werkte ik in een groot aantal Arabische landen. Van deze periode deed ik verslag in mijn eerste fotoboek: Tanger naar Teheran (2009).

Recente buitenlandse series zijn: de middenklasse van India, de Koptische Christenen in Egypte, Armenië en Nagorno Karabach, portretten van inwoners van Birma/Myanmar, de nieuwe middenklasse in India, de Tahrir-beweging in Cairo, het stadsleven van Istanbul en Beiroet en de tweedeling van Cyprus.

in 2013 bundelde ik een aantal straatportretten uit Myanmar in het boek Faces of Myanmar.

In september 2018 startte ik het Black Sea Project. Hiervoor reis ik langs de kust van de Zwarte Zee om het een beeld te schetsen van de verschillende culturen en landschappen rond deze kust. Covid en recent de oorlog in Oekraïne hebben ertoe geleid dat de toekomst van mijn Zwarte Zeeproject op het ogenblik  niet duidelijk is.


Opdrachtgevers en publicaties van mijn reisfoto's waren onder andere bij het Koninklijk Instituut voor de Tropen en Oxfam/Novib. Voor de laatste organisatie maakte ik foto's voor  boeken en andere publicaties, onder andere over Turkije, Iran, Libië en Bulgarije.

In de jaren '90 leverde ik veel foto's aan het tijdschrift Oost Europa Verkenningen en aan uitgevers van reisgidsen zoals uitgeverij Odyssee en reistijdschriften zoals het tijdschrift Azië en Reizen (ANWB).

Overige regelmatige publicaties:

De Volkskrant,Trouw,Financieële Dagblad,NRC,Metro,Movisie, Binnenlands Bestuur,Sociaal Adviesbureau Alleato, Uitgeverij Coutinho,Achmea,Commit,Rabobank,Tijdschrift Azië,BMC,Koninklijk Instituut voor de Tropen,Oxfam-NOVIB,Context, Allee,Contrast,Staatscourant,Oost Europa Werkgroep, Instituut voor Publiek en Politiek,Forum,Vrij Nederland,Elseviers,India Nu,NCDO,Gemeente Utrecht, Provincie Utrecht,GBIO,Vredesmagazine,Vakwerk Caravel Publishing,Disability Affairs....