Lezing 33 jaar fotojournalistiek en reisfotografie

Voor geinteresseerde (foto)clubs, bedrijven en verenigingen kan ik een boeiende lezing verzorgen over mijn werk.                                                       

Daarin vertel ik over de totstandkoming van Man-made Coast, de lange weg van foto-idee naar fotoboek.

Ik laat aan de hand van foto's uit het boek zien hoe ik mijn visie op de kust vertaal in aansprekende beelden en hoe ik die beelden heb gevonden.

In het eerste uur van mijn lezing laat ik zien hoe ik mij in 33 jaar in mijn vrije werk als reizend fotograaf heb ontwikkeld:  van journalistieke producties, meestal in zwartwit, naar meer documentaire projecten over een langere termijn .

Dit laat ik zien aan de hand van interessante foto's uit mijn periode als Oost Europa en SovietUnie-fotograaf eind jaren '80 en begin jaren '90.  Ik fotografeerde daar de laatste jaren van het communisme en tijdens en kort na de omwenteling in alle toenmalige Oostbloklanden. Ik laat zien hoe ik achter het IJzeren Gordijn reisde en werkte.

Ook mijn boek Tanger naar Teheran komt aan bod dat ik in 2009 uitbracht na 15 reizen door het Midden Oosten en Noord Afrika. Die reizen leverden naast prachtige beelden ook leuke en soms bizarre anekdotes op. Als er dan nog tijd is komt ook werk uit India en Myamnar aan de orde.                    

Na de pauze komt mijn meest recente grote Nederlandse project Man-made Coast aan de orde. De vraag is: Hoe geef je een beeld van de Nederlandse kust anno nu.

Natuurlijk is in mijn lezing ook aandacht voor fotografische zaken als compositie en beeldtaal. Eventueel laat ik zien waarom een bepaald beeld volgens mij wel of niet "werkt".

Duur 2,5 uur incl. pauze.

Kosten € 250,00

Korte versie van de lezing met alleen aandacht voor Man-made Coast:

Duur een uur, kosten € 150,00

Boeking via 06-12267896 of mail spiertz@spiertzfoto.com